Verhogen hefvermogen Aeolus van van Oord

Muns Techniek verhoogt het hefvermogen van Aeolus van van Oord

Met de recente aanpassing van de Aeolus, waarbij de kraancapaciteit werd verhoogd tot 1.600 ton en de accommodatie werd uitgebreid tot 99, had de hefcapaciteit van het schip ook een upgrade nodig.
Aangezien Muns Techniek de oorspronkelijke leverancier van het jacking systeem is, werd ons gevraagd om dit essentiële deel van de modificatie uit te voeren. Na een lange voorbereidingsperiode met veel engineering, herziening van materiaalspecificaties en software-aanpassingen, kon Muns Techniek een geüpgraded systeem leveren. Het nieuwe systeem kan een verhoogd totaalgewicht optillen, dat 40% zwaarder is vergeleken met het oorspronkelijke ontwerp. Het grootste deel van de aanpassing is de intelligente besturingssoftware.

Dit is een van de bekende unique selling points van Muns Techniek.
Bij Muns Techniek zijn we er trots op dat door de goede samenwerking met het projectteam van Van Oord de haven- en seatrials voor het jacking systeem volgens de vooraf bepaalde inbedrijfsstellings planning zijn verlopen. Graag willen we Van Oord bedanken dat wij deze kans hebben gekregen en voor het professionele teamwork. En natuurlijk wensen we de bemanning een behouden vaart en veel succes bij het Norther OWF-project.