Specialisme

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we elektrische en hydraulische oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Hydraulische en elektrische besturing

Hydrauliek is essentieel in moderne machines en constructies. Het kan hoge krachten overbrengen, garandeert koppel in beperkte ruimtes en met de juiste besturing zorgt het ervoor dat bewegingen nauwkeurig kunnen worden gecontroleerd.
Elke industrie en elke toepassing heeft echter andere vereisten voor een hydraulisch systeem in termen van complexiteit, kracht en afmetingen. Muns Techniek ontwikkelt en levert complete hydraulische systemen van kleine powerpacks tot op maat gemaakte hefsystemen.

Hydraulic piping and tanks in a pumproom
Operating panel running Muns Operating System

Onze kracht ligt met name in de ontwikkeling van complete hydraulische systemen met intelligente elektrische besturings- en softwaresystemen. Deze worden toegepast in bagger en offshore-markt, zowel in de scheepvaart als in de machinebouw. De afgelopen jaren heeft Muns Techniek zich voornamelijk gespecialiseerd in uitstekende oplossingen voor offshore-toepassingen zoals hefschepen of installatieschepen voor windturbines.

Omdat de vereisten voor moderne schepen en machines voortdurend toenemen, verhogen we ook onze normen. We willen systemen ontwikkelen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook bijdragen aan het economisch, flexibel, milieuvriendelijk en volledig beheersbaar maken van processen.

We werken nauw samen met ervaren hydrauliekleveranciers. Dit geeft ons uitstekende marktkennis en uitgebreide productcompetentie. We zijn daarom in staat om aan onze nationale en internationale klanten hoogwaardige producten en systemen te leveren.

Onze in eigen huis ontwikkelde HMI (Human Machine Interface) is de belangrijkste sleutel tussen de operator en de motion apparatuur. Visualisatie en integratie van processen maakt het mogelijk om extreem hoge krachten en bewegingen op een begrijpelijke manier te beheersen.

Ontwikkeling

Onze 3D – systeem engineering vormt de basis voor een succesvol project.
Alle systeemontwikkelingen, inclusief volledige productie- en assemblagetekeningen, worden uitgevoerd in eigen huis met behulp van geavanceerde 3D-CAD- en simulatieprogramma’s. Dit stelt ons in staat om complexe systemen snel en efficiënt te ontwerpen en produceren.

In ons systeemontwerp houden we rekening met de huidige technische normen van de classificatiebureaus en de individuele specificaties van onze klanten. Om deze adequaat te implementeren, voeren we uitgebreide persoonlijke adviesgesprekken. Deze helpen ons bij het definiëren van specifieke vereisten en identificeren van potentiële problemen in een vroeg stadium, zodat projecten worden ontworpen en voltooid in overeenstemming met de overeengekomen doelstellingen.

Engineering

Veeleisende toepassingen vereisen intelligente besturingssystemen. Hydraulische systemen in schepen of andere mechanische constructies zijn ontworpen om te werken onder extreme omgevingscondities en gedurende lange perioden. Onze op maat gemaakte stuurblokken (manifolds) maken het monitoren van veel verschillende hydraulische functies mogelijk. Ze zijn over het algemeen erg compact, waardoor ze extreem efficiënt zijn.

Elk onderdeel wordt bestuurd door ons intelligente besturingssysteem. Dit garandeert een soepele, efficiënte bediening van bijvoorbeeld de jacking cilinders en borgpennen in een jacking systeem onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Productie

Onze eigen productiefaciliteit biedt ons de mogelijkheid om onze klanten zo flexibel mogelijk te bedienen. We kunnen hydrauliek olie reservoirs, HPU’s, leidingen, skids, elektrische schakelkasten, elektrische bedieningspanelen, motorstarterskasten, enz. produceren. Voor elk project bepalen we welke strategie we moeten volgen met betrekking tot de eigen productie en/of outsourcing. Door op deze manier te handelen, behoudt Muns Techniek de controle over uw project.

Jacking System

Continue jacking systemen zijn ontwikkeld door Muns Techniek om de efficientie van installatie schepen te vergroten. Snelheden van 1,5 m/min worden makkelijk gehaald.

Comparison single and dual jacking ring

Een vergelijking tussen een enkele ring en een dubbele ring systeem. Uiteraard hebben beide systemen voor- en nadelen. Laat u door onze experts voorlichten hierover.

Samenstelling Jack up dual jacking ring

Samenstelling van een dual jacking ring systeem. Kijk eens naar alle onderdelen van het dubbele ring systeem. Alle onderdelen zijn zorgvuldig ontworpen door onze bekwame ingenieurs om aan uw strenge eisen te voldoen.