Jack-up installatie opnieuw geactiveerd

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

Onze eindklant is eigenaar van een oud jack-up rig dat ruim 4 jaar ‘cold-stacked’ buiten gebruik is geweest. Met het veranderen van de markt wilde onze klant het rig weer ‘activeren’ maar met een ander gebruiksdoel. Muns Techniek werd gevraagd om een volledige conversie van het hydraulische jacking systeem uit te voeren.

Rack and pinion hydraulic jack-up
Hydraulic and electric control of the jack-up rig

Onze oplossing

Allereerst hebben we het oude roestige leidingwerk aan dek vervangen door nieuw RVS leidingwerk. Vervolgens hebben we het oude besturingssysteem volledig vervangen door moderne componenten. Door middel van een netwerk van PLC’s kon veel bedrading vervallen, en met behulp van ons (eigen ontwikkeling) Muns Operating System en HMI kan het jack-up rig weer vele jaren mee.

Voordelen: innovatie

De nieuwste technieken en technologieën zijn gebruikt. Met behulp van internet kunnen we, indien nodig, op afstand support bieden aan de bemanning.

Resultaat

Klant was erg onder de indruk van het bedieningsgemak van het Muns Operating Systeem en de gebruiksvriendelijkheid van de HMI.
In bedrijfstelling is volledig volgens het vooropgezette tijdsplan uitgevoerd.

Control panel using our own HMI software