Moonpool

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

Bij het ombouwen van een bestaand schip werd een moonpool in het schip gebouwd. Voor het openen en sluiten van de moonpool deuren wilde de klant hydraulische cilinders en een bijbehorend manifold. De cilinders en het manifold moesten gemakkelijk aangesloten kunnen worden op het bestaande hydrauliek systeem.

Hydraulic cylinders for moonpool doors
Manifold and accumulator for the moonpool cylinders

Onze oplossing

Muns Techniek heeft de cilinders en het manifold volledig ontworpen naar de specificaties van de klant. Het  manifold heeft de mogelijkheid om in een noodsituatie de deuren toch te sluiten. De geïntegreerde hydraulische accumulator voorziet dit systeem van deze mogelijkheid.

Resultaat

Het manifold en de cilinders zijn uitvoerig getest in onze werkplaats door deze te verbinden met het controle cabinet van de klant. Het systeem reageerde zoals het zou moeten en de cilinders kunnen bewogen worden aan de hand van de commando’s gegeven door het controle systeem.