Maatwerk diesel HPU’s

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

Onze klant was op zoek naar meerdere hydraulische aggregaten voor het openen en sluiten van afsluiters. De HPU’s moeten voldoen aan de specificaties van de klant, gebruiksvriendelijk en zo compact mogelijk zijn. Ook moeten alle componenten gemakkelijk toegankelijk zijn voor toekomstig onderhoud.

Onze oplossing

Om aan de specificaties van de klant te voldoen, hebben we een HPU met een eenvoudige driecilinder dieselmotor ontworpen. De HPU is gemakkelijk aan te sluiten op de beoogde afsluiters met behulp van de bijgeleverde hydraulische slangen.

De HPU heeft een eenvoudige bediening, die de gebruiker toestaat om op een simpele manier de beoogde afsluiters open of dicht te zetten. 

Tijdens gebruik geeft het controlepaneel ook duidelijk de status van de HPU weer. Hierdoor heeft de gebruiker een goed overzicht.

Resultaat

De HPU’s zijn volledig ontworpen en gemonteerd in onze werkplaats in Sleeuwijk. Ze zijn grondig getest om er zeker van te zijn dat ze voldoen aan de specificaties van de klant.