Integratie survey data

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

Jack-up systemen plaatsen de palen van een schip op de bodem van de zee. De sterkte van deze bodem is gedeeltelijk in kaart gebracht door zgn. survey bedrijven. De nauwkeurigheid hierbij is vaak onvoldoende, met als risico dat de palen (te) diep wegzakken in de zeebodem. Onze klant was tijdens het positioneren van het schip op de zeebodem continue bezig met het maken van handmatige berekeningen om de stabiliteit van het (staande) schip te kunnen waarborgen.

Onze oplossing

Er werd ons gevraagd om hiervoor een oplossing voor te verzinnen en aangezien wij dit als een mooie uitdaging zagen zijn we meteen aan de slag gegaan. Resultaat was een real-time visualisering van de krachten in de bodem t.o.v. de penetratie van de palen in de zeebodem.

Voordelen: innovatie

Aangezien de werkelijke krachten t.o.v. de verwachte bodemsterkte met een heldere visualisatie getoond worden, heeft de kapitein meer zekerheid over de juiste stabiliteit van het schip dat hoog op zijn poten op de zeebodem staat.

Jacking system cylinder displacement is used in combination with the survey data
Gathered data is combined with the survey data and displayed on screen

Resultaat

Gemoedsrust bij de klant vanwege het ‘real-time’ plaatje, en geen ‘stressvolle’ berekeningen meer om de stabiliteit te controleren.