HPU en lieren

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

Onze klant was op zoek naar een  HPU voor het bedienen van een aantal lieren. De klant had zelf al een ongebruikte HPU met schakelkast, en lieren die voor dit doel gebruikt zouden kunnen worden. Alleen was de HPU nooit gebruikt of getest en moesten zowel de lieren als de HPU gereviseerd en gemodificeerd worden.

Hydraulische lier voor modificatie
Lier en bijbehorende HPU na modificatie

Onze oplossing

Onze engineers en monteurs hebben de bestaande HPU en schakelkast gemodificeerd, gereviseerd en getest. De elektromotor van de HPU is vervangen met één die geschikt is voor het beoogde doel. De complete unit is vervolgens gemonteerd in een container voor gemakkelijk transport en plaatsing.

De lieren zijn ook gemodificeerd om beter aan de eisen te voldoen. De bestaande hydraulische slangen zijn, waar mogelijk, vervangen door vast leidingwerk en kogelkranen.

Voordelen: innovatie

Op verzoek van de klant is de unit zo ontworpen dat deze gemakkelijk geïntegreerd kan worden in het bestaande systeem. Om dit te verwezenlijken, is de container voorzien van de benodigde connecties. Verder is er een lokaal bedieningspaneel gemaakt die het mogelijk maakt om vier lieren te bedienen. Ook dit bedieningspaneel kan zo nodig gekoppeld worden aan de HPU installatie in de container.

Resultaat

Het systeem werkt sinds onze inbedrijfstelling zonder problemen, en volledig automatisch. Aan boord scheelt het 4 personen die, voordat deze modificatie uitgevoerd werd, de ‘hose reels’ ter plekke in de gaten moesten houden.

De container met HPU is nu geschikt voor het beoogde doel. Het is geïntegreerd in het bestaande systeem door middel van de meegeleverde kabels en passende connectoren. Het bedieningspaneel maakt het mogelijk voor een (1) gebruiker om de lieren lokaal te bedienen. De kogelkranen op de HPU en lieren maken het mogelijk om de lieren in normale modus te gebruiken, of in CT (Constant Tensioning) modus.

Opstelling HPU en lieren