Gemodificeerde trekbank

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

Onze klant had een functionele trekbank die aan vervanging van de HPU en het bijbehorende controle systeem toe was. De trekbank heeft jarenlang gewerkt, maar begon ondertussen aardig op leeftijd te komen. Naast het vervangen van het controle systeem had de klant de wens om het bestaande systeem te upgraden naar een modernere versie.

Examples of software developed by Muns Techniek for different purposes

Onze oplossing

Bij het reviseren en moderniseren van de HPU en het controle systeem heeft Muns Techniek de bestaande HPU, die gebruik maakte van twee verschillende elektromotoren die bijgeschakeld werden afhankelijk van de vraag van het systeem, vervangen door één met een enkele motor die geregeld wordt door een frequentieregelaar. De componenten die voor de regeling van het systeem zorgden, zijn vervangen door een PLC. Het controle paneel is geüpgraded met een touchscreen paneel die gebruik maakt van het Muns Operating System, onze eigen HMI (Human Machine Interface) software.

Voordelen: innovatie

Het moderniseren en upgraden van de HPU en het elektrische controle systeem heeft als voordeel dat de aansturing meer gecontroleerd is. De toevoeging van de touchscreen geeft de gebruiker meer informatie over de status en acties van de trekbank.

Resultaat

Het systeem is opgeruimd, gemoderniseerd en geüpgraded. De bediening is veelzijdiger en nieuwe functies zijn toegevoegd, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om bepaalde vooraf ingestelde waarden voor verschillende materialen op te slaan.