Muns Techniek verhoogt het hefvermogen van Aeolus van van Oord

Met de recente aanpassing van de Aeolus, waarbij de kraancapaciteit werd verhoogd tot 1.600 ton en de accommodatie werd uitgebreid tot 99, had de hefcapaciteit van de schepen ook een upgrade nodig.

Aangezien Muns Techniek de oorspronkelijke leverancier van het jacking systeem is, werd ons gevraagd om dit belangrijke deel van de scheepsaanpassing uit te voeren. Na een lange voorbereidingsperiode met veel engineering, herziening van materiaalspecificaties en software-aanpassingen, kon Muns Techniek een geüpgraded systeem leveren. Het nieuwe systeem kan een verhoogd totaalgewicht optillen, dat 40% hoger is vergeleken met het oorspronkelijke ontwerp. Het grootste deel van de aanpassing is te wijten aan intelligente besturingssoftware. Dit is een van de bekende unique selling points van Muns Techniek.

Bij Muns Techniek zijn we er trots op dat door de goede samenwerking met het projectteam van van Oord de haven- en zeetrials voor het kriksysteem volgens de vooraf bepaalde planning voor de inbedrijfstelling zijn verlopen. Graag willen we van Oord bedanken dat hij ons deze kans heeft gegeven en het professionele teamwerk heeft gedaan. En natuurlijk wensen we de bemanning een veilige reis en succes bij het Norther OWF-project.

Deel dit bericht