Muns Operating System, HMI Software

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

In veel van onze voorgaande projecten met software controls en een HMI (Human Machine Interface), liepen we tegen de beperkingen van de HMI software aan. Het kwam regelmatig voor dat wat we wilden met de HMI heel lastig te realiseren was, of gewoon ronduit onmogelijk.

Daar kwam bij dat bij een uitbreiding van een bestaand systeem, de uitbreiding ervoor zorgde dat de limiet van de klant’s huidige software licentie overschreden werd. Hierdoor moest de  licentie opgewaardeerd worden.

Control panel using our own HMI software
Examples of software developed by Muns Techniek for different purposes
Gathered data is combined with the survey data and displayed on screen

Onze oplossing

Om zulke problemen in de toekomst te voorkomen, hebben onze engineers onze eigen HMI software, de Muns Operating System software, ontwikkeld. Doordat deze software binnen ons bedrijf is ontwikkeld, hebben we complete controle over de mogelijkheden en uitbreidingen van de software.

Voordelen: innovatie

Het voordeel van onze eigen software is dat de software zowel de standaard HMI functionaliteit heeft, als ook meer specifiek gericht is op onze eigen systemen. Verder kunnen we nieuwe functies toevoegen, wanneer en waar dit nodig is.

Omdat deze software binnen ons eigen bedrijf is ontwikkeld, kan andere software ontwikkeld door onze engineers, zoals bijvoorbeeld de survey data software, makkelijk geïntegreerd worden. Dit zorgt ervoor dat het een onderdeel wordt van de HMI, in plaats van op zichzelf staande software die alleen aangeroepen kan worden door de HMI.

Resultaat

Deze software is nu geïnstalleerd op een aantal van de meer recente projecten waaraan we gewerkt hebben. Tijdens de ingebruikname van deze systemen wordt de software uitvoerig getest. Dit zorgt ervoor dat de HMI’s op deze systemen gemakkelijk te gebruiken zijn en werken zoals ze bedoelt zijn.

Display using the Muns Operating System