Dredger reparatie

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

Tijdens gebruik had de hopper-dredger van onze klant significante schade opgelopen. Het resultaat was een ondergelopen pompkamer en schade aan de hydrauliek en besturing. Muns Techniek was gevraagd voor de reparatie en, zo nodige, revisie van het hydraulische gedeelte van het systeem.

Hydraulics removed from the vessel for cleaning and repair
Hydraulics after they have been cleaned and repaired

Onze oplossing

De hydraulische onderdelen zijn verwijderd uit ondergelopen pompkamer, naar onze werkplaats getransporteerd en grondig gecheckt. Waar mogelijk zijn de onderdelen gerepareerd. Onderdelen die niet gerepareerd konden worden, en onderdelen die vervangen moesten worden in verband met de revisie, zijn vervangen. 

Naast de reparatie van de hydrauliek, is ook het hydraulische leidingwerk vervangen op verzoek van de klant.

Resultaat

Het systeem is volledig gerepareerd en waar nodig gereviseerd. De hydraulische installatie is goede staat hersteld. De stalen hydraulische leidingen zijn vervangen door roestvrij stalen leidingen. Muns Techniek heeft de leidingen zijn opnieuw ingemeten en verplaatst van de vloer naar de wand.

Stainless steel hydraulic piping, rerouted and replacing original steel piping