A-Frames

Muns Techniek is een systeemintegrator voor hydraulische/elektrische systemen en besturingen. Met meer dan 25 jaar ervaring bieden we Drive & Control – oplossingen voor projecten in de sectoren Maritiem, Offshore en Industrie.

Klant

Het schip van de klant is uitgerust met twee A-frames, elk met twee cilinders die de individuele poten van deze frames bewegen. De klant vroeg om een oplossing om de stress op het frame tijdens bewegen te reduceren. 

Testing van de A-frames

Onze oplossing

Om de stress te reduceren zijn beide frames uitgerust met gelijkloop ventielen. Deze ventielen reduceren zo nodig de snelheid van één van beide cilinders. Dit zorgt ervoor dat de frames recht blijven en dat de stress die zou worden veroorzaakt door het verschil in uitschuiven van de cilinders, wordt geminimaliseerd. Het systeem is uitgerust met sensoren. De terugkoppeling van deze sensoren wordt gebruikt om continue, waar nodig, de snelheid van de individuele cilinders aan te passen.

Resultaat

Het systeem werkt automatisch door gebruikt te maken van de feedback van de sensoren geïnstalleerd in het systeem. De gebruiker kan de settings van het systeem aanpassen. Hierdoor kan de gebruiker de limieten aanpassen en tot een bepaalde hoogte zelf bepalen hoe het systeem reageert op een verschil in cilinder extensie.